Match event Maatschappelijk Ondernemen Diner 2016

Maatschappelijk Ondernemen Diner

“We hebben een geweldig mooi betrokken en actief netwerk. Allemaal partijen die ondernemend en innovatief bezig zijn met alle veranderingen in het sociale domein. Als we uitstijgen boven het 1 op 1 matchen kunnen we als coalities rondom verschillende vraagstukken nog veel meer bereiken.”

– Reggy Broekhuijse, Samen voor Veenendaal

Het bedrijven- en organisatienetwerk van Samen voor Veenendaal verzamelde zich maandag 6 juni voor het vierde maatschappelijk ondernemen diner, gesponsord door Restaurant Vendel. Centraal stond de vraag: Hoe kunnen we als netwerk gezamenlijk nog meer impact maken in de Veenendaalse samenleving?

Samen voor Veenendaal is vooral bekend van de Beursvloer en het maken van matches tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het gaat dan om medewerkervrijwilligers, die met inzet van hun tijd en talent een steentje bijdragen aan lokale organisaties die zich richten op onder andere zorg, sport, cultuur en onderwijs. Om een idee te geven: In 2015 werden er 191 matches gemaakt, waarbij 533 Veenendaalse werknemers zich hebben ingezet.

De ambities reiken verder. Om te identificeren welke vraagstukken relevant en belangrijk zijn voor het Veense bedrijfsleven én waarop inzet gewenst is, heeft een expertgroep bestaande uit Dishman Netherlands, Prins Petfoods, HZW Accountants & Belastingadviseurs, DyNova Innovatieadvies, Koninklijke Ginkelgroep, Rabobank Vallei en Rijn en IW4 een analyse uitgevoerd. De top 6 onderwerpen stonden ‘op het menu’ tijdens het diner.

Eén van die onderwerpen is de ‘digitale kloof’. Hoewel Veenendaal zichzelf heeft uitgeroepen tot ICT Valley, is niet iedereen die dat wil ICT connected.  Zou dat wel zo zijn, dan heeft dat grote positieve effecten als het gaat om zelfredzaamheid, langer zelfstandig wonen en terugdringen van eenzaamheid. De hier gevestigde ICT bedrijven kunnen met hun kennis en faciliteiten een groot verschil maken voor de lokale samenleving. Voorzitter van de Bedrijvenkring Veenendaal, tevens betrokken bij ICT Valley nam de opdracht aan: “Ik wil me er sterk voor maken dat we er over 2 jaar als ICT stad trots op kunnen zijn dat we samen met Samen voor Veenendaal, ICT bedrijven, maatschappelijke organisaties en het onderwijs 1000 mensen ‘digitaal aangesloten’  hebben, of het nou gaat om kennis of faciliteiten.

ASML-medewerkers in actie!

Start typing and press Enter to search

orcon-en-bso-mozaiek
X